Daisy Luiten logo

Alle Sterren Van De Hemel

  Deze dubbel bekroonde therapeutische tool als themaset bij Ons Bestaan Op Een Bordje

  Bij het therapeutische spel Ons Bestaan Op Een Bordje kunnen themasets worden gekozen. Eén donkerblauwe kaartenbak met ernaast twee donkerblauwe boekjes staan op de foto. De themaset Alle Sterren Van De Hemel (na overlijden).

  Wij zijn erg verheugd dat bij de nieuwe tool Ons Bestaan Op Een Bordje óók de themaset Alle Sterren Van De Hemel uit is gekomen!

  Deze themaset bij de tool Ons Bestaan Op Een Bordje werkt hetzelfde als de originele succesvolle tool Alle Sterren Van De Hemel.

  Therapeuten die de therapeutische tool Ons Bestaan Op Een Bordje gebruiken, kunnen met deze themaset cliënten helpen na het overlijden van een dierbare!

  Een persoon die onze producten een warm hart toedraagt, heeft geholpen om deze tool direct mee te laten produceren. Super blij mee! Hierdoor zijn direct sinds het uitkomen van Ons Bestaan Op Een Bordje 3 themasets verkrijgbaar:
  – themaset Weg Van Elkaar, na scheiding
  – themaset Ondersteboven, rond ingrijpende gebeurtenissen
  – themaset Alle Sterren Van De Hemel, na het overlijden van een dierbare.

  Derde herziene druk

  Speciaal voor de productie van deze nieuwe themaset hebben we de originele tool Alle Sterren Van De Hemel nog eens goed bekeken en ge-update. Omdat Alle Sterren Van De Hemel (ondanks dat het nu als themaset uitkomt bij Ons Bestaan Op Een Bordje) in oorsprong hetzelfde is, zien wij Ons Bestaan Op Een Bordje met de themaset Alle Sterren Van De Hemel als de derde herziene druk.

  Nieuw in de Alle Sterren Van De Hemel-themaset:

  • Virusuitbraak-kaarten maken een overlijden en de veelal aangepaste uitvaart tijdens de coronapandemie bespreekbaar.
  • Het boekje achtergrondinformatie bevat nieuwe theorie.
  • Alle vragen zijn opnieuw bekeken en er zijn vragen verbeterd.
  A child reading out a question card while playing the bereavement board game All the Stars Above from Daisy Luiten

  Ter info: Er zijn nog enkele stuks verkrijgbaar van de originele (blauwe) Alle Sterren Van De Hemel tool. De nieuwe virusuitbraak-kaarten worden erbij geleverd. Deze originele Alle Sterren Van De Hemel tool is echter NIET uit te breiden met een themaset scheiding of ingrijpende gebeurtenissen.

  Aanbeveling van Professor Robert A. Neimeyer voor Alle Sterren Van De Hemel

  Professor Robert A. Neimeyer en Daisy Luiten zitten aan tafel met daarop uitgestald het therapeutische bordspel Alle Sterren Van De Hemel. Dit spel biedt hulp na het overlijden van een dierbare.
  Professor Robert A. Neimeyer geeft in Nederland en België regelmatig inspirerende presentaties over verlies en zijn narratief therapeutische werkwijze.

  “Alle Sterren Van De Hemel is een inspirerende interventie, een praktisch hulpmiddel om het gezamenlijke vertellen van het verliesverhaal te bevorderen. Precies dát samen vertellen helpt gezinsleden om betekenis te kunnen geven aan het verlies en aan elkaar.

  Ik kan Alle Sterren Van De Hemel aanbevelen aan alle creatieve hulpverleners die een hand willen reiken naar de stilte van het woordeloze lijden, in een poging om gezinnen te helpen een weg vooruit te vinden in de nasleep van ongewenste veranderingen.”

   
  Robert A. Neimeyer PhD, auteur van Lessons of Loss en redacteur van Death Studies.

  Aanbeveling van Professor J. William Worden voor Alle Sterren Van De Hemel

  Daisy Luiten en professor J. William Worden tijdens hun ontmoeting in Amerika.

  Professor J. William Worden is in Nederland en België onder andere bekend van de rouwtaken. Daisy ontmoette hem in Amerika. Hij gebruikt Alle Sterren Van De Hemel (de Engelse versie) in zijn werk.

  “Rouwende kinderen hebben vaak moeite om hun gedachten en gevoelens over dood met familie en anderen te delen. Alle Sterren Van De Hemel is een zeer creatieve manier om deze kinderen te helpen hun verwarring en zorgen te herkennen en bespreken. Het is vooral effectief voor gebruik met gezinnen en rouwgroepen, maar ik vond het ook erg bruikbaar tijdens werken met rouwende kinderen één op één.

  Daisy Luiten mag worden geprezen voor het ontwikkelen van deze creatieve benadering die kinderen van alle leeftijden zal uitnodigen. Iedereen die werkt met rouwende kinderen en gezinnen zal dit willen toevoegen aan zijn inventaris van interventie materialen.”

  Dr. J. William Worden, Ph.D. ABPP, Co-Director, Harvard Child Bereavement Study, Author of Children & Grief: When a Parent Dies (Guilford Press)

  Themaset Alle Sterren Van De Hemel

  Alle Sterren Van De Hemel is speciaal ontwikkeld voor therapeuten die werken met nabestaanden van 6 tot 100 jaar. Het is dus voor alle leeftijden!

  Alle Sterren Van De Hemel kan zowel in gezinnen, in groepen als individueel gebruikt worden.

  Het doel is de communicatie vergemakkelijken na het overlijden. Het helpt cliënten van alle leeftijden om zich te uiten over lastige gevoelens en onderwerpen die in het dagelijks leven worden vermeden.

  Alle Sterren Van De Hemel bevat meer dan 700 vragen en opdrachtkaarten om alle denkbare onderwerpen rond overlijden en verlies te omvatten.

  In de vragenkaarten word onderscheid gemaakt tussen de taal van kinderen en die van jongeren en volwassenen.

  Midden op het groene spelbord Ons Bestaan Op Een Bordje liggen 8 gekleurde glazen tranen. Ze liggen in een halve circel in de volgorde van de kleuren van de regenboog.

  Testimonials van therapeuten

  Grietje Vermeer – Sociaal therapeut & KIES-coach

  Over Alle Sterren Van De Hemel
  (themaset overlijden).

  Ans Pieters – Beeldend therapeut*

  * in dierbare herinnering – Over haar ervaring met Alle Sterren Van De Hemel (themaset overlijden).

  Judith Pidgeon –  Rouwcoach (UK)

  Over Alle Sterren Van De Hemel, kort & ondertiteld
  (themaset overlijden).

  Therapeuten, counselors en coaches wereldwijd over Alle Sterren Van De Hemel

  Christine Austin, Rouwcounsellor, Engeland

  “Het is verbazingwekkend hoe natuurlijk en snel onderwerpen bespreekbaar zijn. Alle Sterren Van De Hemel is zijn gewicht in goud waard!”

  Agatha van Irsel, Rouwtherapeut, Nederland

  “Telkens weer openen de deelnemers hun hart voor elkaar. En iedere individuele deelnemer komt in contact met wat leeft binnen in zijn eigen hart.”
  In het midden van het groene spelbord Ons Bestaan Op Een Bordje straalt een houtenzonnetje met led-theelichtje ons tegemoet. In de achtergrond zijn stapeltjes kaarten en een kleurig traject zichtbaar.

  Susan Clachers, Rouwtherapeut, Engeland

  “Wij gebruiken Alle Sterren Van De Hemel steeds vaker, de meeste gezinnen vinden het geweldig.

  Het helpt mijn cliënten te praten over issues waar ze eerder niet over konden praten.

  Ik denk dat cliënten het fijn vinden omdat het hen helpt de moeilijke gedachten, gevoelens en zorgen onder ogen te zien, die anders te lastig of onmogelijk zijn om bespreekbaar te maken – het brengt ze daar, bij de pijn die ze vermijden.”

  Christine Linnehan, Psychotherapeut bij Riverview Counseling, USA

  “Ik ben geraakt door de pracht en diepgang van Alle Sterren Van De Hemel! Elke kaart is bijzonder.

  De gevoelenskaarten met tekeningen erop zijn zó inspirerend.

  Ik heb veel verschillende ‘technieken’ en benaderingen geprobeerd om een 13-jarig meisje te helpen met haar intense verlies en niets was zo helpend als deze tool. Wauw!

  Ontzettend bedankt voor deze rijke therapeutische creatie – het is een meesterwerk.”

  Midden op het groene spelbord Ons Bestaan Op Een Bordje liggen 8 gekleurde glazen tranen. Ze liggen in een halve circel in de volgorde van de kleuren van de regenboog.

  Miranda Freriks, Rouwtherapeut, Nederland

  “Zoveel mensen worden blij wanneer ze dit spelen.

  Het is bijna magisch om te zien hoe kinderen, die eerst weigerden te praten over een groot verlies in hun leven, dit ‘niet willen praten’ vergeten, wanneer ze Alle Sterren Van De Hemel spelen.

  Zambodhi Schlossmacher, Grief worker, Engeland

  “Alle Sterren Van De Hemel creëert een ruimte waar geluisterd wordt naar elkaar, dit nodigt uit tot intimiteit.

  In mijn intervisie groepjes gebruik ik het ook. Via de ‘opdrachten’ kwamen we tot een zeer creatieve verkenning van pijn en verlies.

  Alle Sterren Van De Hemel verbond mij opnieuw met mijn creatieve kracht (uiten door schrijven en tekenen) en dat had een bevrijdend effect op hoe ik omga met mijn eigen verliezen. 
   
  Deze ervaringen helpen mij om mijn cliënten bij te staan in hun proces en hen te ondersteunen om creatief met verlies om te gaan.”

  In een close-up van het groene spelbord Ons Bestaan Op Een Bordje is het kleurige traject is zichtbaar. De praatstok ligt daar schuin overheen met de zwarte veren naar ons gericht.

  Pam Masini, Rouwbegeleider, Engeland

  “De meest bijzondere ervaring die ik heb gehad met Alle Sterren Van De Hemel is een jongen die onthulde dat hij nachtmerries had, waar zijn moeder niets vanaf wist.”

   

  Daisy in de media

  Tijd voor Max

  Daisy is een aantal jaar geleden bij Tijd voor Max geweest met Alle Sterren Van De Hemel.

  De uitzending geeft een heel goed beeld van hoe Alle Sterren Van De Hemel eruit ziet, vanuit welke gedachten het ontwikkeld is, hoe het gespeeld wordt én wat je kunt tegenkomen in de praktijk.

  Alle Sterren Van De Hemel door de jaren heen

  • Daisy Luiten ontwikkelt Alle Sterren Van De Hemel in 2001. Er is veel interesse vanuit het werkveld.
  • In 2003 komt Alle Sterren Van De Hemel uit.
  • In 2004 wint Daisy de Funeral Award voor het meest vernieuwende & vindingrijke product in de uitvaartsector (nazorg) in de Benelux.
  • De IFA reikt Daisy ook de Beste Internationale Prijs 2004 uit, voor het product met de meeste uitstraling en slagingskansen internationaal.
  • In 2006 raakt Alle Sterren Van De Hemel uitverkocht.
  • In 2008 komt samen met de 2e druk, de Engelse variant van Alle Sterren Van De Hemel, All the Stars Above, uit.
  • In 2004 - 2012 bezoekt Daisy congressen in Australië, Amerika en Engeland. Ze staat op stands, geeft presentaties en workshops.
  • In 2012 komen Sterrenkaartjes* en Zonnekaartjes* uit, na vele vragen van cliënten: "Wanneer maak je nu eens een spel wat we wél zelf thuis kunnen spelen?" en uit het werkveld: "Heb je ook iets voor het proces vóóraf aan het overlijden?"
  • In 2014 is Alle Sterren Van De Hemel wederom uitverkocht. Vanwege de hoge kosten en kleine doelgroep is het niet mogelijk nieuwe te laten drukken, daarom wordt een deel van de grote voorraad Engelse tools omgebouwd naar Nederlandse tools.
  • In 2015 begint Daisy aan de ontwikkeling van de nieuwe tool Ons Bestaan Op Een Bordje n.a.v. het succes van Alle Sterren Van De Hemel en de vele vragen van therapeuten naar eenzelfde soort tool voor scheiding en andere ingrijpende gebeurtenissen.
  • In 2021 wordt Ons Bestaan Op Een Bordje geproduceerd en uitgegeven met de themasets: Weg Van Elkaar (scheiding), Ondersteboven (ingrijpende gebeurtenissen) en Alle Sterren Van De Hemel (overlijden).
  • In 2023 bestaat Alle Sterren Van De Hemel 20 jaar! De tool is nog steeds actueel. Met regelmaat ontvangen we reacties van therapeuten over hun succesvolle ervaringen met deze tool! Geweldig!

  *) Kaartensets om bij (naderend) overlijden in gesprek te gaan en dierbare herinneringen op te halen.

  Daisy Luiten receiving an Award in the funeral sector with her therapeutic bereavement tool All the Stars Above
  Daisy Luiten walking in a London street with All the Stars Above under her arm, a red double-decker bus in the background.
  Daisy Luiten staat voor haar Poster presentatie in Amerika, ze is druk bezig met het plaatsen van een volgende poster presentatie.